Kan ik je misschien helpen?
Categorieën
Informatie Jukeboxen Nieuws

Interessante(re) prijzen voor Europese Vintage jukeboxen.

In vergelijking met de grote Amerikaanse merken zijn Europese jukeboxmerken een stuk interessanter qua prijs, maar deze zijn niet minder leuk en bijzonder. Er zijn prachtige Europese modellen van merken zoals van: Bergmann, Jupiter, Tonomat en Wiegandt. Ze werden eerst helaas minder gewaardeerd, ook omdat Amerikaanse machines wat meer solide zijn uitgevoerd. Maar de laatste jaren komt er steeds meer interesse in deze jukeboxen. wist je trouwens dat de populaire, vaak gezochte en kostbare Ami Continental ook een Europees design is? En dat Bergmann bekend stond vanwege haar zeer degelijke mechaniek? Wat overigens een verbeterde kopie is van een Mills mechaniek.

🇺🇸 Net zoals de Amerikaanse auto’s van toen gebouwd. Zó gemaakt dat het eigenlijk een leven lang meegaat. Maar vrees niet, ook Europese machines bijven uiteindelijk gewoon spelen met wat aandacht en (extra) liefde. Bij The Stocklot Company verkopen wij naast Amerikaanse ook echt prachtige Europese jukeboxen. Daar zitten ook héél bijzondere modellen bij! Allemaal exemplaren die uit een opgeheven jukeboxmuseum uit België komen. Bij het museum in België waren er 3 verdiepingen en één verdieping op de begane grond achterin was ingericht met Europese jukeboxen.

Stella met muntinworp “Made in België”

👉🏼 De prijzen van Europese machines zijn nog altijd interessant maar ook hierbij zien we de laatste jaren een hogere waardering. Sommige zijn al heel bijzonder zoals de Discophone Goliath die zomaar €25.000 euro waard is wanneer deze speelt. Wij hebben een ongereviseerd doch mooi exemplaar te koop. Speelt niet overigens maar kost toch meer dan €10.000 euro. Dat is overigens wel een uitzondering, de meeste modellen gaan nog steeds voor een leuke(re) prijs over de toonbank.

The Stocklot Company verkoopt mooie en goed werkende jukeboxen vanaf €2500.

Bekijk hieronder het actuele overzicht van jukeboxen van Europese makelij. Naast deze Europese jukeboxen zijn er ook van deze jukeboxen met een beetje (leuk) werk. Dat kunnen wij natuurlijk doen voor je, maar misschien vind je het zelf leuk om te doen. Bovendien is daardoor natuurlijk de prijs lager.