Kan ik je misschien helpen?
Categorieën
Jukeboxen Nieuws

Jukeboxen klaarmaken voor transport

Prachtig verlicht plafond in het museum De Panne, die mogen we helaas niet meenemen.

Op 2 en 3 juni 2022 zijn wij naar de Panne vertrokken om de eerste jukeboxen klaar te maken voor transport.

De Panne, de plek van Plopsaland en waar Koning Leopold is aan komen varen vanaf de zee. Én van het jukeboxenmuseum de Panne. De mechanieken van de jukeboxen worden daar voor transport vast gezet én werpen wij gelijk een eerste blik in alle machines. Nadat we eerst een gevecht hadden om de sleutels voor de jukeboxen te vinden, kwam het daarna vlot op gang. Alhoewel, wanneer je ineens een batterij aan jukeboxen voor je neus krijgt om klaar te zetten is het toch wel 2 dagen werk om de eerste serie klaar te zetten. Vrijdag 10 juni reizen we weer af samen met een grote verhuiswagen om de eerste serie ingepakte jukeboxen veilig naar Nederland te laten transporteren.

Liever een Hawai Bar voor je Mancave?

Of geweldige orginele 40 th-50th staande lampen? Een Bimbobox of een popcornautomaat? We hebben het allemaal. Zo’n gave items allemaal! We komen bij de jukeboxen wat losse onderdelen, lampjes en accessoires tegen in de machines dus we hebben nog wat te doen wanneer de jukeboxen in Nederland zijn. Allemaal topmodellen in een mooie orginele staat. Er zijn ook volop 78 Rpm en 45 Rpm platen. Dus als je leuke titels zoekt? Gelukkig hebben we daar mensen voor die daar zeer kundig én bedreven in zijn. Bij de meeste jukeboxen treffen we ook de complete creditunits aan (zodat ze ook met muntinworp werken) en verschillende jukeboxen waren zelfs uitgevoerd met een zogenaamde stepper, zodat je er direct een wallbox op aan kunt sluiten.

Het merendeel van de jukeboxen is mooi, compleet en goed verzorgd. Soms mist er nu weleens een achterwandje, een lampje of een ander klein onderdeel. No problem want deze zoeken wij erbij of maken we compleet vóór de levering. In basis zijn het allemaal mooie orginele jukeboxen. Zeker wanneer je nagaat dat kasten tegenwoordig bij een restauratie steeds vaker compleet nagebouwd worden omdat deze compleet aangevreten zijn door insekten, ratten en andere dieren. Daar is hier echt geen sprake van.

Discomat Goliath, de grootste jukebox van de verzameling.

Deze jukeboxen zijn lang in het bezit geweest van de vorige eigenaar.
Waarom benadrukken we dat steeds hier op de site? Dat vertellen we omdat het steeds unieker wordt om goede orginele jukeboxen te kunnen kopen. Deze jukeboxen zijn door de vorige eigenaar nog in een tijd gekocht dat er nog mooie orginele exemplaren te koop waren. Dat wordt een steeds grotere zeldzaamheid. De jukeboxen die liefhebbers en verzamelaars vroeger lieten staan omdat er betere exemplaren te koop waren dat zijn de jukeboxen die je nu gerestaureerd kunt kopen. ze zijn dan vaak samengesteld uit meerdere exemplaren. Dit zijn allen orginele boxen. Is dat een verschil dan? Ja, kom daarvoor maar eens kijken bij ons in Rijkevoort vanaf 1 Juli, dan zullen we het verschil laten zien.

Er komen ook kauwgomballen- en popcornautomaten, radio’s, verlichting, gitaren én gitaarversterkers mee. Nee, helaas geen 50th of 60th Fender of Gibson gitaren. Maar wel coole buizenamps.

Voor de levering vanuit Nederland worden alle jukeboxen eerst volledig nagekeken. Zonodig worden er bij de jukeboxen onderdelen ook preventief vervangen of compleet gemaakt. Vind je het leuk om dat zelf te doen? Neem gerust contact met ons op. We hebben naast complete machines ook een aantal met wat (leuk) werk. Er zijn geen jukeboxen bij die geheel gerestaureerd moeten worden. Deze jukeboxen spelen allemaal.

Maar tenslotte blijven dit jukeboxen van 60-80 jaar oud, eigenlijk zijn ze allemaal met pensioen maar ze verkeren nog allemaal in een mooie orginele vintage staat. Niet tot in nieuwstaat gerestaureerd, maar mooi, goed én orgineel. Jukeboxen mét karakter!


Nu te koop: