Kan ik je misschien helpen?

The Stocklot Company koopt Jukeboxmuseum De Panne in België

Jukeboxen te koop uit museum

Het jukeboxmuseum De Panne nabij Oostende, én eerder al in Menen gevestigd, stond bekend als één van de grootste collecties jukeboxen en radio’s in Europa. Dit museum moest uitgroeien tot dé toeristische trekker in de Leievallei in Zuid-West-Vlaanderen. Jammer, het museum haalde nooit het verwachte aantal bezoekers. De bezoekers bleven helaas steken op 4000 à 5000 per jaar.

Coming soon naar Rijkevoort

Het jukeboxmuseum van de gemeente De Panne is helaas daarom inmiddels gesloten. The Stocklot Company heeft de voorraad van het museum gekocht. Deze jukeboxen, radio’s en andere verzamelitems komen vanaf 5 juni 2022 naar ons magazijn. Daar waar deze mooie vintage jukeboxen nog een laatste check krijgen voordat ze naar de nieuwe trotse eigenaren gaan. Tenslotte zijn deze antieke jukeboxen 60-85 jaar oud. Dus de fabrieksgarantie is al ruim verlopen 😉.

De jukebox collectie was privé-eigendom van Geert Olieu, een verzamelaar van jukeboxen en radio’s.

The Stocklot Company is benaderd door Geert om zijn collectie jukeboxen over te kopen en zijn wens is om deze los te verkopen aan liefhebbers en verzamelaars. Geert is zelf inmiddels 65 jaar oud en heeft helaas fysiek niet meer in de mogelijkheid om deze machines zelf nog op te slaan. Het zijn er namelijk nogal wat! Of om ze zelf nog te kunnen verkopen aan liefhebbers wanneer het opgeslagen is.

Dat zou hem bovendien erg aan het hart gaan, tenslotte heeft hij er 35 jaar over gedaan om deze prachtige en unieke collectie bij elkaar te krijgen. Wij zijn samen overeen gekomen en bij The Stocklot Company zijn deze jukeboxen nu te koop vanaf 1-7-2022. Deze jukebox liefhebbers kunnen dan een jukebox uit het jukeboxmuseum bemachtigen. Hoe cool is dat! Ze zijn allemaal bijzonder, orgineel, prachtig en zeldzaam.

Wij zijn vanaf 1-7-2022 op afspraak te bezoeken bij ons magazijn in Rijkevoort. Afspraak maken?

Het zijn allemaal topmodellen uit de dertiger, veertiger, vijftig en begin zestiger jaren van o.a.: Ami, Rock-Ola, Seeburg en Wurlitzer. En niet alleen van de grote merken maar ook minder bekende en zeldzame jukeboxen van o.a. Mills, Packard en United. Maar ook jukeboxen van Europese makelij zoals: Bergman, Discophone, Emaphone, Jupiter en Tonomat zijn op voorraad.

Vintage radio’s uit de gouden tijd van de radio. Wij verkopen deze zeldzame radio’s met “werking onbekend”. Ongeveer 50% van de radio’s zou volgens Olieu functioneren maar wij weten niet welke 50%….en de oude eigenaar ook niet meer. Dus werking onbekend. We sluiten ze niet aan om vervolgschade aan deze radio’s te voorkomen.

Deze jukeboxen zijn inmiddels al tussen de 25 en 35 jaar in het bezit van Geert.

Deze prachtige jukeboxen zijn bijna altijd volledig orgineel. Het zijn dus geen samengestelde jukeboxen met onderdelen en replica onderdelen zoals dat tegenwoordig vaak het geval is met een revisie. Vroeger waren er dus mooiere exemplaren te koop, de mindere exemplaren liet men staan.

Aangezien de mooiste exemplaren op de markt doorgaans allang verkocht zijn in het verleden is het uniek te noemen dat The Stocklot Company weer opnieuw een collectie prachtige orginele machines kan aanbieden. Die mindere exemplaren zijn vaak nu de exemplaren die nu door jukeboxspecialisten gerestaureerd en verkocht worden. Soms heb je dan 10 machines nodig om er één van te maken. Niet per definitie natuurlijk, maar deze jukeboxen zijn in ieder geval orgineel.

Tot ziens in Rijkevoort!

Bezoekafspraak in Rijkevoort maken?
Scroll to Top