Kan ik je misschien helpen?
Categorieën
Informatie

Wells Gardner Radio Historie

Albert S. Wells en Frank Dillbauer richtten in 1925 de Wells Radio Manufacturing Company op in Chicago.

Wells Radio Manufactering Company: Het bedrijf produceerde radio’s voor verschillende huismerken, waaronder Montgomery Ward en Gambles. George Gardner, die Wells kende van zijn dienstverband bij een bedrijf in Milwaukee dat batterijen en stroomgeneratoren verkocht, kwam in 1926 bij het bedrijf en het bedrijf nam de naam Wells-Gardner & Company aan om de nieuwe eigenaar weer te geven. Wells-Gardner deed het goed tot het einde van de welvarende jaren 1920 en overleefde de Grote Depressie.

Wells Gardner Airline radio 1936 ”The Golden Age Of Radio”.

In 1936 begon Wells-Gardner met de productie van wat twee van zijn meest gedenkwaardige radio’s zouden worden:

Het Airline-model 62-197 en de opvallende “filmkiezer”-radio voor Montgomery Ward. De zenderschalen onderscheidden zich door hun chromen chassis en zwarte craquelé-afwerkingen. Het topmodel bevatte 13 buizen en elektrische afstemming, waardoor een vermogen van 20 watt werd gegenereerd via twee 12-inch luidsprekers. Het Airline-model 62-197-radio kanaliseerde 30 watt aan vermogen via twee 12-inch luidsprekers. Zijn chromen en zwarte buitenkant werd versterkt door moderne verchroomde luidsprekers. Bovendien bleken de drie kortegolfbanden optimaal voor het volgen van overzees nieuws tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Wells Gardner radio’s te koop van museum

Een prototype van dit Airline-model werd benadrukt op de “Century of Progress” World’s Fair die in 1933-1934 in Chicago werd gehouden.

Wells-Gardner stempelde zijn radio’s “WG 24.” Tijdens de Tweede Wereldoorlog produceerde Wells-Gardner radiogerelateerde apparatuur, waaronder ontvangers en zenders. Het bedrijf produceerde deze items vaak ver onder het budget toegestaan ​​door oorlogscontracten, en ontving veel lof voor de inspanningen, waaronder de Army-Navy “E” award in 1944. Dat jaar bereikte de omzet een piek van $ 21,5 miljoen met een netto-inkomen van $ 450.000; het volgende jaar, het laatste jaar van de oorlog, daalden de inkomsten snel tot $ 8,9 miljoen. Het bedrijf keerde terug naar de productie van burgergoederen als een beursgenoteerd bedrijf dat in 1945 op de American Stock Exchange werd verhandeld. Naast het vervaardigen van radio’s begon Wells-Gardner televisietoestellen te vervaardigen voor Montgomery Ward, Gambles, Western Auto (voor automatische analysesystemen), JC Penney, White’s (in Texas), en WT Grant. Tijdens dit naoorlogse tijdperk produceerde Wells-Gardner naar schatting 3 procent van alle televisies in de Verenigde Staten. Het bedrijf begon ook met de productie van hifi-stereosystemen, elektrische orgels en verschillende consumentenelektronica. De fabriek van het bedrijf was uitgebreid van 140.600 vierkante voet in de jaren 1940 tot 270.000 vierkante voet. Wells-Gardner was eigenaar van het gebouw, machines en uitrusting.

Collectible Vintage Radio’s te koop van Jukebox en Radiomuseum De Pann in België bij The Stocklot Company

Biedt mee met de Radioveiling:

Wat je biedt is de prijs, er komen géén extra veilingkosten of andere verborgen kosten. Wanneer je het wilt laten verzenden komen de verzendkosten er nog wel bij. Je mag het ook ophalen bij ons magazijn in Rijkevoort-Nederland.