Kan ik je misschien helpen?
Categorieën
Informatie

Zenith Radio Historie

Het Amerikaanse bedrijf Zenith werd in opgericht door Ralph Matthews en Karl Hassel in Chicago, Illinois.

Zenith is als Chicago Radio Labs als een kleine producent van radio-amateurapparatuur gestart. De naam “Zenith” kwam van ZN’th, een samentrekking van de radioroepnaam van de oprichters, 9ZN. Ze werden in 1921 vergezeld door Eugene F. McDonald en de Zenith Radio Company werd formeel opgericht in 1923.

Bluetooth in je radio of liever orgineel houden? Orgineel oude radio met de nieuwste audio technieken. Maak eens een leuke oude playlist van het bouwjaar van je radio!

Het jonge bedrijf werd al snel bekend om zijn hoogwaardige radio’s en elektronische innovaties.

Zenith introduceerde de eerste draagbare radio in 1924, de eerste in massa geproduceerde AC-radio in 1926 en drukknopafstemming in 1927. Het voegde in de jaren dertig autoradio’s toe met model 460. Zenith promootte het feit dat het geen aparte generator of batterij nodig had, en werd verkocht voor $ 59,95.

De eerste Zenith-televisie verscheen in 1939, met de eerste commerciële sets die in 1948 aan het publiek werden verkocht. Het bedrijf wordt gecrediteerd met het uitvinden van dingen als de draadloze afstandsbediening en FM multiplex stereo. Zenith hanteerde jarenlang de slogan “the quality goes in before the name goes on”. Deze uitdrukking werd gebruikt door de Geo. P. Bent Piano Company uit Chicago al in 1906.

Promofilm van Zenith radio’s in de sixties om alvast in de vintage mood te komen.

Geweldig systeem, dat dit systeem nooit een succes is geworden 😁